HIC
HIC-aktualno

zastave-stalci-koplja

zastava na stalku
Atena extra djevičansko maslinovo ulje

 

 

14.svibnja 2021.
DO KRAJA DANA SE MORA JAVITI U ZAGREBU
Žalba odbijena i Zdravku Mamiću, zatvorsku kaznu mora izdržavati u Hrvatskoj

Zdravko i Zoran MaMIĆ
Zdravko i Zoran Mamić


Osječki Županijski sud u petak je, kao neosnovanu, odbio žalbu pravomoćno osuđenog bivšeg čelnika "Dinama" Zdravka Mamića, podnijetu na rješenje o upućivanju na izdržavanje zatvorske kazne, izvijestio je sud.

Sudsko vijeće je utvrdilo da je sudac izvršenja pravilno donio i obrazložio svoje rješenje i da je isto donijeto u skladu sa zakonskim odredbama i u roku od osam dana od primitka prijepisa presude.

Time je rješenje suca izvršenja o upućivanju Zdravka Mamića u centar za dijagnostiku zatvora u Zagrebu postalo pravomoćno,  a osuđenik Mamić je obvezan da se, do konca dana 14. svibnja 2021. javi u navedeni centar radi izdržavanja kazne zatvora po pravomoćnoj presudi osječkog Županijskog suda, priopćio je sud.

U vezi molbe Zdravka Mamića za izvršenje kazne u Bosni i Hercegovini, vijeće je zauzelo stav da ista nema suspenzivan karakter te da ne sprječava suca izvršenja da postupa u skladu sa odredbama Zakona o izvršavanju kazne zatvora.

Nakon otpravka odluke vijeća, sudac izvršenja će molbu Zdravka Mamića za ustupanje izvršenja kazne zatvora u BiH dostaviti Ministarstvu pravosuđa i uprave kao nadležnom tijelu za odlučivanje, navode na osječkom Županijskom sudu.

Vrhovni sud je u ožujku 2021. potvrdio nepravomoćnu presudu osječkog suda iz lipnja 2018. godine, kojom je Zdravko Mamić nepravomoćno osuđen na šest i pol godina zatvora, zbog izvlačenja oko 116 milijuna kuna iz Dinama, a neposredno uoči izricanja nepravomoćne presude pobjegao je u Bosnu i Hercegovinu, čije državljanstvo ima. 

Njegovom bratu Zoranu Mamiću Vrhovni sud smanjio je kaznu zatvora sa četiri godine i 11 mjeseci na četiri godine i osam mjeseci, a bivšem porezniku Milanu Pernaru sa četiri godine i dva mjeseca na tri godine i dva mjeseca. Bivšem direktoru "Dinama" Damiru Vrbanoviću tada je potvrđena prvostupanjska presuda, kojom je osuđen na tri godine zatvora.

S obzirom da se nije javio na izdržavanje zatvorske kazne policija je, temeljem naloga zagrebačkog Županijskog suda, u srijedu raspisala tjeralicu protiv Zorana Mamića koji se, kao i brat Zdravko, nalazi u bijegu u BiH i traži da kaznu odsluži u toj državi. (jutarnji.hr)

 Zdravko Mamić izrekao teške optužbe na račun hrvatskog pravosuđa, prozvani osječki sudac Darko Krušlin podnio kaznenu prijavu

Zoran Mamić je za Hrvatsku bjegunac, raspisat će se europski uhidbeni nalog

Braći Mamić se nastavlja suđenje u Osijeku, Zoranu odbijen zahtijev za izdražavanje kazne u BiH

Oba brata Zoran i Zdravko Mamić pobjegli u BiH

Braća Mamić, Vrbanović i Pernar idu u zatvor


HIC.hr
Snimio: Milivoj Mijošek 

Vijesti | Audio | Dom i svijet | Turizam | HIC TV | Oglasnik | Knjige | Hrvati izvan domovine | Linkovi | Marketing | O nama

Copyright 1999 - 2001 Croatian Information Centre. All rights reserved.
Included in this bulletin: Reproduction or copying of images is prohibited.
Croatian Information Centre - Service Agreements
Contact Croatian Information Centre