HIC grbovi-500-100
HIC-aktualno

Hrvatski šah, set


zastave-stalci-koplja

zastava na stalku

17.lipnja 2021.
UHIĆENJA U ZAGREBU
Policija i Uskok upali u GSKG

GSKG


Rano jutros u zagrebački GSKG gradsko stambeno-komunalno gospodarstvo upao je PNUSKOK. Uhićeno je više osoba. U akciji osim PNUSKOK-a sudjeluje i USKOK.

Uhićene su četiri osobe a među njima je jedan djelatnik GSKG-a, koji je voditelj jednog od ureda u toj zagrebačkoj gradskoj tvrtki. Gradonačelnik Tomislav Tomašević potvrdio je za medije da je riječ o voditelju hitnih intervencija u GSKG-u. 

Ostali osumnjičenici su, kako neslužbeno doznaje Večernji list, vlasnici tvrtki koje su dobivale poslove s GSKG-om. Riječ je o više djela iz područja gospodarskog kriminaliteta, a policija je  pretraživala kuće, stanove i poslovne prostore uhićenih osumnjičenika.

Prema prvim neslužbenim informacijama, spomenute tvrtke dobivale su poslove koji se financiraju iz pričuve, no za sada nije poznato  kada su ti poslovi obavljani, odnosno jeu li povezani s protupotresnom obnovom Zagreba. Policija  navodno duže vrijeme istražuje neke određene sumnjive poslove u GSKG-u,  zbog čega je izuzeta i neka dokumentacija. 

USKOK je objavio šturo priopćenje na svojim službenim stranicama koje prenosimo u cijelosti:

"Uhićenja i provođenje hitnih dokaznih radnji protiv više osoba rezultat su kriminalističkog istraživanja koje se provodi u suradnji s PNUSKOK-om.

Navedene radnje provode se u odnosu na četiri osobe za koje se osnovano sumnja da su počinile kaznena djela protiv gospodarstva.

USKOK će nakon ispitivanja osumnjičenika donijeti odluku o daljnjem postupanju u predmetnom slučaju o čemu će pravodobno obavijestiti javnost."

Priopćenjem se oglasila i policija:

"Policijski službenici Policijskog nacionalnog ureda za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta (Služba Rijeka) u koordinaciji s USKOK-om provode kriminalističko istraživanje nad četiri osobe zbog sumnje u počinjenje kaznenih djela protiv gospodarstva.

Tijekom jutra na području Zagreba policija je uhitila sve četiri tražene osobe, od čega jednog rukovoditelja iz trgovačkog društva u vlasništvu Grada Zagreba te se nad njima provodi kriminalističko istraživanje. Također, u tijeku je provođenje hitnih dokaznih radnji.

Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja policija će osumnjičene predati pritvorskom nadzorniku dok će kaznena prijava biti podnijeta USKOK-u."

RTL.hr/HIC.hr
foto: CROPIXVijesti | Audio | Dom i svijet | Turizam | HIC TV | Oglasnik | Knjige | Hrvati izvan domovine | Linkovi | Marketing | O nama

Copyright 1999 - 2001 Croatian Information Centre. All rights reserved.
Included in this bulletn: Reproduction or copying of images is prohibited.
Croatian Information Centre - Service Agreements
Contact Croatian Information Centre