HIC grbovi-500-100
zagreb-vijestizastave-stalci-koplja

zastava na stalku


 

 

27.svibnja 2021.
MEĐUNARODNI SAJAM CVIJEĆA U ZAGREBU
Odgođeni Floraart će se održat od 1.do 6.lipnja


Floraart-2021

Ovogodišnji, 55. "Floraart", počinje u utorak, 1. lipnja i trajat će do 6. lipnja na zagrebačkom Bundeku, nakon što je ranije odgođen zbog epidemiološke situacije.

Ova međunarodna cvijetna izložba trebala se održati od 10. do 16. svibnja. Iz Ureda uprave Zagrebačkog holdinga tada su rekli da je razlog odgađanja preporuka Civilnog stožera Republike Hrvatske. Naglašavaju kako im je zdravlje i sigurnost izlagača i posjetitelja na prvom mjestu.

Organizatori su tada rekli da će na 55. Međunarodnoj vrtnoj izložbi "Floraart" sudjelovati 180 izlagača, bit će zasađeno 125.000 biljaka, a izložba se prostire na više od 300 tisuća četvornih metara otvorenog prostora, gdje je moguće poštovati epidemiološke mjere.

Na vanjskom dijelu predstavljat će se biljni izlagači s lepezom vlastitih proizvoda te raznim cvjetnim instalacijama i prikazima idejnih rješenja u projektiranju manjih zelenih površina, no natjecanja 'Hrvatski KUP florista' i 'Međunarodno natjecanje učenika srednjih poljoprivrednih škola u aranžiranju cvijeća' ove se godine neće održati, stoji u priopćenju.

Na zapadnom i istočnom otvorenom dijelu jezera Bundek organizirat će se bogata prodaja kaktusa, trajnica i cvijeća po pristupačnim cijenama.

Floraart organizira Zagrebački holding podružnica Zrinjevac, a suorganizatori su Grad Zagreb i Turistička zajednica grada Zagreba.

Ulaz je tradicionalno besplatan, a preporuka je da građani parkiraju na istočnom parkingu Zagrebačkog velesajma, priopćeno je.

Ulaz na sajam je besplatan

Kako napominje Igor Toljan, voditelj podružnice Zrinjevac i predsjednik Izvršnog odbora Floraarta 2021., ulaz je tradicionalno besplatan, a preporuka je da građani parkiraju na istočnom parkingu Zagrebačkog velesajma“, istaknuo je

Inače, Floraart organizira Zagrebački holding – podružnica Zrinjevac, suorganizator je Grad Zagreb, uz podršku Turističke zajednice grada Zagreba.(poslovni.hr)


HIC.hr
foto:Copyright 1999 - 2001 Croatian Information Centre. All rights reserved.
Included in this bulletn: Reproduction or copying of images is prohibited.
Croatian Information Centre - Service Agreements
Contact Croatian Information Centre